Tematski pohod po spominih, zapušči…

Tematski pohod po spominih, zapuščini in poteh zaledja soške fronte

Letos mineva sto let od konca enega najbolj krvavih obdobij na Slovenskem. Vojna se je končala 11.11. 1918 ob 11 uri. 1915 je Italija napovedala vojno Avstro-Ogrski monarhiji in odprla se je tako i...

Preberite več...

Goriški mlaj 2018

Goriški mlaj 2018

  Ob 90-letnici prevoza največjega zvona na Sveto Goro leta 2012 se je društvu DOLI priključila skupina krajanov iz vasi Trnovo, ki je svoj “krst” doživela ob 10. Jubilejn...

Preberite več...

Predstavitev na sejmu Expomego 2016

Predstavitev na sejmu Expomego 2016

Društvo DOLI se je tudi letos vse 4 dni predstavljalo na sejmu Expomego v italijanski Gorici. Tako smo od 25. - 29. informirali mimoidoče o zanimivostih Lokavca, povabili smo jih na Festival če...

Preberite več...

Furmanu Jožefu Plesničarju v slovo

Furmanu Jožefu Plesničarju v slovo

Od nas se je nepričakovano, v 63. letu starosti, za vedno poslovil Jožef Plesničar – Pepi Karlov. Član društva DOLI in aktiven član sekcije »Trnovski furmani«Pepi, kot smo ga ...

Preberite več...
banner pritrkovalci

 

Pritrkovalska skupina je bila ustanovljena julija 2006. Prvi učenci so bili Stane, Eva in Anej, ki so obiskovali poletno pritrkovalsko šolo v Vipavskem Križu. Iz pritrkovalske šole so prinesli učbenik - "Prvi koraki do zvonika", ki jim ga je dal učitelj pritrkavanja Dominik Horvat. Po tem učbeniku sta mami Nada in Beti začeli učiti otroke pritrkovati.

Sekcija je trenutno v mirovanju.

 

DOSEŽKI PRITRKOVALCEV LOKAVEC

slovenija ima talentPolfinalisti Slovenija ima talent
Skupina mladih fantov in deklet je leta 2006 začela obujati in negovati lepo slovensko tradicijo. Kot so tudi obljubili, so na polfinalnem odru pokazali marsikaj in nas popeljali v pravljico. Takoj ko so Pritrkovalci Lokavec stopili na polfinalni oder, so se počutili kot doma. Izkušena produkcijska ekipa jim je skupaj s koreografom Miho Krušičem pomagala privabiti na plan več energije in pregnati tremo. Kljub temu, da se je njihova pot v šovu končala, so hvaležni za lepo izkušnjo in pozitivno motivacijo.

vipavska pritrkavaProjekt Vipavska pritrkava
V slovenskem prostoru je vedno večje zanimanje za pritrkavanje, zato so se pritrkovalci Pritrkovalskega društva Ivan Mercina iz Ajdovščine v soglasju in sodelovanju vipavske dekanije odločili, da celotno vipavsko dekanijo združijo v počastitev 160. obletnice rojstva Ivana Mercine tako, da zapojejo vsi zvonovi v dolini. Projekt naj bi še povečal medsebojno poznavanje, razširil obseg izmenjave znanj in izkušenj ter pospešil aktivno medsebojno sodelovanje. S programom so začeli ob 13:00 uri, ko so se za 10 minut oglasili vsi cerkveni zvonovi, nato pa nadaljevali s pritrkovalsko štafeto v Črničah, ki se je zaključila na Gočah s slovesno mašo, posvečeno Ivanu Mercini.

pritrkovalci lokavec in slovenski muzikantje so se zelo dobro ujeli 20150103 1994174996Pritrkovalski koncert "Naj zvonovi zapojo"
Skupina Pritrkovalci Lokavec je v sodelovanju z društvom DOLI še enkrat dokazala svojo izrednost in izvirnost. Koncert z naslovom "Naj zvonovi zapojo" se je zgodil v soboto, 16. avgusta v Dvorani Edmunda Čibeja. Glavna zvezda je bila skupina Pritrkovalci Lokavec s svojimi šestimi miniaturnimi zvončki in gosti Slovenskimi muzikanti in odličnim harmonikašem Martinom Kompara.
Preberi več... 

priznanja pritrkovalciDobitniki mnogih priznanj, nagrad in odličij
Pritrkovalci Lokavec pobirajo priznanja, odličja in nagrade vsepovsod, kjer s pojavijo. Največkrat poslušalce osupne njihova mladost in nadarjenost ne le za pritrkavanje, ampak tudi druge inštrumente in celo komponiranje lastne glasbe. Med najvidnejša priznanja štejejo Priznanje Edmunda Čibeja zaradi uspešnega predstavljanja Lokavca v oddaji Slovenija ima talent.

Back