Kolaz2

Sekcija je bila ustanovljena z željo vzpostavitve maneže v Lokavcu, kjer bi se izvajala razna furmanska in konjeniška tekmovanja ter dresura konjev. Take maneže ni v celotni Vipavski dolini, menimo pa, da je nujno potrebna. Glede maneže smo še v dogovarjanju s Krajevno skupnostjo Lokavec, tako da sekcija trenutno samo sodeluje pri ostalih aktivnostih društva.

Predsednica sekcije: Karmen Kompara

 

AKTIVNOSTI SEKCIJE

 

mirno konji mirno 20150103 1400695891Furmansko tekmovanje v vleki hlodov na Trnovem
Leta 2014 je društvo 1. organiziralo furmansko tekmovanje v vleki hlodov po starem. Glede na to, da je Trnovska planota znana po svoji furmanski preteklosti, smo za lokacijo tekmovanja izbrali Trnovo. Nosilec prireditve je sekcija Trnovski furmani, nad tekmovanjem pa strokovno bdi Goriški muzej in strokovna komisija. Sekcija za konjeniški šport in dresuro konjev se je udeležila tekmovanja in zmagala v vsaki kategoriji.
Preberi več...

tekmovanjaUdeležba na konjeniških tekmovanjih, tekmovanjih vpreg ali v oranju
Sekcija aktivno spremlja, kdaj se v bližini odvijajo konjeniška tekmovanja in se jih tudi udeležuje. Tako se je udeležilo tekmovanja v oranju pri Ložu in v Vipavi, nekaj konjeniških tekmovanj v Ajdovščini ter tekmovanje vpreg v Vipavi.

Back